Kekin çok kabarması için ne yapmalıyım?
Kabartma tozu ve karbonat, kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli malzemelerdir. Doğru miktarları kullandığınızdan emin olun. Genellikle, bir su bardağı un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru tutmak, kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.
Normal kek nasıl kabarır?
5- Konveksiyon modunda pişirilen kekler daha iyi kabarır. Kürdan veya çatalla bastırıldığında temiz çıkıyorsa hemen fırından çıkarın, olduğu gibi sertleşecektir, süngerimsi bir kekiniz olmayacaktır!
Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.
Yaptığım kek neden kabarmıyor?
– Öncelikle kek tarifi için gerekli malzemeler eksik olursa kek kabarmayabilir. – Ayrıca soğuk malzeme kullanmak kekin kabarmasını engelleyecektir. – Kek kalıbı margarinle yağlanmadığı takdirde kabarmayacaktır. – Kek malzemeleri doğru sırayla eklenmezse sorunlar yaşanabilir.
Keke 2 paket kabartma tozu konur mu?
Yumurta ve şekeri en az 10 dakika kadar kabarana ve şeker eriyene kadar çırpıyoruz. Daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ, ardından sütü ekleyip bir kez çırpıyoruz, 2 paket kabartma tozu, elenmiş un ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz. Bu süre maksimum 1 dakikadır.
Kabaran kekin çökmemesi için ne yapmalı?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Kek fanlı mı fansız mı?
*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Soda keki kabartır mı?
Kabartma tozuyla soda, kekinizin kabarık olmasını ve inanılmaz hafif bir kıvam almasını sağlayan harika bir ikili oluşturur.
Süt keki kabartır mı?
SÜTLE YUMUŞAK KEKLER YAPABİLİRSİNİZ Keklerinizin kabarık ve yumuşak olmasını istiyorsanız, tarifinizde su yerine süt kullanabilirsiniz. Kek pişirirken, kek hamuruna süt veya yoğurt gibi laktoz içeren ıslak malzemeler eklerseniz, hamur daha akışkan hale gelir.
Hamura süt mü yoğurt mu?
Genellikle oda sıcaklığında süt tercih edilir. Sütle yapılan donut hamuru daha hafif ve yumuşak bir kıvama sahip olabilir. Yoğurt, donut hamuruna yoğunluk ve hafif ekşi bir tat katar. Yoğurt, hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olabilir, böylece hamur daha çabuk hazır olur.
Yoğurtla kek kabarır mı?
Evde süt olmadığında veya daha yumuşak bir kek yapmak istediğimizde yoğurt devreye girer. Kekinizin iç dokusunu koyulaştırır ve kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.
Kekin güzel kabarması için ne yapmak lazım?
Kekin iyi kabarması için ne yapmalısınız? Kekin iyi kabarması için unu ve diğer kuru malzemeleri en son ekleyip eleyin. Un, kabartma tozu ve vanilin gibi kuru malzemeler elenerek hamura eklenmelidir. Eleme kuru malzemeleri havalandırır; bu da sıvı kek malzemeleriyle karışmasını kolaylaştırır.
Karbonat keki kabartır mı?
Kek hamurlarında genellikle kabartma tozu kullanılır ancak karbonat keklerin çok iyi kabarmasını sağlar. Kabartma tozu kullanırken kek hamurunuza limon suyu veya soda gibi asidik malzemeler eklemeyi unutmayın.
Keke neden nişasta konur?
Nişasta tiplerinin kontrol ile karşılaştırıldığında keklerin hacim, özgül hacim ve hacim indeksi değerlerini artırdığı, sırlama işleminin ise hem buğday nişastası hem de mısır nişastası kullanılarak yapılan keklerde kek hacmini önemli oranda artırdığı tespit edilmiştir.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kek fanlı da mı pişer fansız da mı?
*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.
Kekin taze kalması için ne yapmak lazım?
Bu yüzden çoğumuz evde sık sık kek pişiririz. Kek pişirmek kolaydır, ancak bazen bayatlamadan dayanmasını sağlamak zor olabilir. Kekin soğumasını bekledikten sonra, tavadan veya tepsiden çıkarmalı, bıçakla dilimler halinde kesmeli ve ardından hava geçirmez bir kaba koymalısınız.
Keke neden nişasta konur?
Nişasta tiplerinin kontrol ile karşılaştırıldığında keklerin hacim, özgül hacim ve hacim indeksi değerlerini artırdığı, sırlama işleminin ise hem buğday nişastası hem de mısır nişastası kullanılarak yapılan keklerde kek hacmini önemli oranda artırdığı tespit edilmiştir.